[ad_1]

دانشمندان گوجه فرنگی غنی شده با داروی بیماری پارکینسون L-DOPA را تولید کرده اند که می تواند به منبع جدید و مقرون به صرفه یکی از داروهای مهم جهان تبدیل شود.

توسعه گوجه فرنگی اصلاح شده ژنتیکی (GM) برای کشورهای در حال توسعه ، جایی که دسترسی به داروهای دارویی محدود است ، پیامدهایی دارد.

این استفاده جدید از گیاهان گوجه فرنگی به عنوان منبع طبیعی L-DOPA همچنین مزایایی را برای افرادی که از عوارض جانبی – از جمله حالت تهوع و عوارض رفتاری – ناشی از L-DOPA سنتز شده شیمیایی رنج می برند ، ارائه می دهد.

گوجه فرنگی – به عنوان یک محصول به طور گسترده کشت شده است که می تواند برای تولید گسترده و به طور بالقوه یک منبع طبیعی استاندارد و کنترل شده L-DOPA استفاده شود.

تیم مرکز جان اینس با معرفی ژنی مسئول سنتز L-DOPA در چغندر ، جایی که در تولید رنگدانه های بتالین فعالیت می کند ، میوه گوجه فرنگی را اصلاح کرد.

L-DOPA از تیروزین ، اسید آمینه موجود در بسیاری از غذاها تولید می شود. تیم تحقیقاتی ژن رمزگذار تیروزیناز ، آنزیمی را که از تیروزین برای ساخت مولکولهایی مانند L-DOPA استفاده می کند ، وارد کردند. این باعث افزایش سطح L-DOPA به ویژه در قسمت میوه گیاه شده و منجر به بازدهی بالاتر از عملکرد مرتبط با تولید L-DOPA در کل گیاه شد.

سطوح بدست آمده در میوه گوجه فرنگی – 150 میلی گرم L-DOPA به ازای هر کیلوگرم گوجه فرنگی – قابل مقایسه با سایر خوشه های L-DOPA است – بدون برخی از کمبودهای شناخته شده که قبلاً مانع تولید متابولیک دارو در گیاهان شده است.

هدف اکنون ایجاد خط لوله تولیدی است که L-DOPA از گوجه فرنگی استخراج و در محصول دارویی خالص شود.

پروفسور کتی مارتین (FRS) ، خبرنگار مطالعه ، توضیح می دهد: “ایده این است که شما می توانید گوجه فرنگی را با زیرساخت های نسبتاً کمی رشد دهید. به عنوان GMO (ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی) ، می توانید آنها را در محیط های غربالگری ، کنترل شده با شبکه های بسیار باریک پرورش دهید ، بنابراین برای فرار از طریق حشرات گرده نخواهید داشت.

“سپس می توانید با هزینه نسبتاً کم مقیاس بندی کنید. صنعت محلی می تواند L-DOPA را از گوجه فرنگی درست کند زیرا محلول است و می توانید استخراج کنید. سپس می توانید یک محصول خالص با فناوری نسبتاً کم تهیه کنید که به صورت محلی تحویل داده شود. “

بیماری پارکینسون یک مشکل فزاینده در کشورهای در حال توسعه است ، جایی که بسیاری از مردم توانایی پرداخت هزینه روزانه 2 دلار برای L-DOPA مصنوعی را ندارند.

L-DOPA یک اسید آمینه از دوپامین عصبی شیمیایی است و برای جبران کاهش تخریب دوپامین در بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون استفاده می شود.

L-DOPA که از همان ابتدا در سال 1967 به عنوان لوودوپا شناخته می شود ، استاندارد طلایی برای درمان بیماری پارکینسون است. این یکی از داروهای اصلی اعلام شده توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) است و ارزش بازار آن صدها میلیارد است. دلار

رایج ترین شکل دارو از طریق سنتز شیمیایی بدست می آید ، اما منابع طبیعی نیز در دسترس است. گزارش شده است که فقط چند گیاه حاوی مقادیر قابل اندازه گیری از مولکول ، به طور عمده در دانه ها هستند.

بیشترین مطالعه لوبیای مخملی ، Mucuna pruriens است که تا 10٪ L-DOPA در دانه های خود دارد. اما این مسئله ساز است زیرا این گیاه با موهای نافذی که حاوی موکون است پوشانده شده است ، که می تواند باعث تحریک و واکنش های آلرژیک در کارگران مزرعه ای شود که برداشت می کنند. خود نوک سینه ها باعث افزایش سطح تریپتامین می شوند که می تواند باعث توهم در بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون شود.

“ما نشان داده ایم که استفاده از گوجه فرنگی بیان کننده توموزیناز به عنوان منبع L-DOPA نمایشی بیشتر از گوجه فرنگی به عنوان گزینه ای قوی برای زیست شناسی مصنوعی است. علاوه بر این ، اثرات مفید شگفت انگیزی از جمله بهبود ماندگاری و افزایش سطح اسیدهای آمینه وجود داشته است که می توانیم نویسنده اول ، دکتر داریو بریتل می گوید:

منبع تاریخچه:

مواد تهیه شده توسط مرکز جان اینس. توجه: مطالب را می توان از نظر سبک و طول ویرایش کرد.

[ad_2]

منبع: hobobat-news.ir