[ad_1]

گلیفوزیت معمول ترین علف کش طیف گسترده ای است. محققان دانشگاه توركو فنلاند ابزاری جدید بیوانفورماتیكی را برای پیش بینی حساسیت یك میكروب مانند باكتری روده انسان به گلیفوزات تولید كرده اند.

“گلیفوزیت آنزیمی به نام EPSPS در مسیر شیكیمات هدف قرار می دهد. این آنزیم برای سنتز سه آمینو اسید ضروری بسیار مهم است. بر اساس ساختار آنزیم EPSPS ، ما قادر به طبقه بندی 80-90٪ از گونه های میكروبی به حساس یا مقاوم در برابر گلیفوزیت ، “می گوید دانشیار پره پویبو ، توسعه دهنده ابزار جدید بیوانفورماتیک.

براساس تجزیه و تحلیل با استفاده از ابزار جدید بیوانفورماتیک ، 54 درصد از گونه های باکتریایی هسته ای انسان به طور بالقوه به گلیفوزات حساس هستند.

دانشیار مارجیو هلاندر توضیح می دهد: “این مطالعه پیشگامانه ابزاری را برای تحقیقات بیشتر فراهم می کند تا بتوان اثرات واقعی گلایفوزات را بر روی میکروبیوتای روده های انسان و حیوان و در نتیجه بر سلامت آنها تعیین کرد.

تصور می شود که استفاده از گلایفوسیت بی خطر است زیرا مسیر شیکیمات فقط در گیاهان ، قارچ ها و باکتری ها وجود دارد. با این حال ، گلیفوزیت می تواند تأثیر شدیدی روی گونه های باکتریایی در میکروبیوم انسان بگذارد و چندین مطالعه اخیر نشان داده است که اختلالات در میکروبیوم روده انسان با بسیاری از بیماری ها در ارتباط است. بنابراین ، استفاده گسترده از گلیفوزات می تواند تأثیر زیادی بر میکروبیوم روده و همچنین بر سلامت انسان داشته باشد.

غلبه این علف کش در بازار آفت کش ها بیشتر به دلیل استفاده از محصولات تراریخته مانند سویا ، ذرت و کلزا است که غالباً به عنوان ارقام مقاوم در برابر گلیفوزات در خارج از اروپا رشد می کنند. در اروپا از گلیفوسیت معمولاً برای خشک کردن غلات ، لوبیا و محصولات قبل از برداشت استفاده می شود. همچنین برای از بین بردن علف های هرز قبل از کاشت در سیستم های کشت بدون تیمار استفاده می شود.

خطر بقایای گلایفوزیت در مواد غذایی تولید شده در فنلاند کم است ، زیرا خشک شدن مزارع غلات گلیفوزات در فنلاند مجاز نیست.

یک جامعه میکروبی غنی و متنوع در خاک ، روی سطح گیاهان و در روده های حیوانات زندگی می کند. حتی ممکن است باقیمانده کم گلیفوزات به طور غیر مستقیم آفات و عوامل بیماری زا را در این جوامع تحت تأثیر قرار دهد.

هلاندر اضافه می کند: “علاوه بر بیوانفورماتیک ، برای بررسی تأثیرات گلیفوزات در جوامع میکروبی در یک محیط در حال تغییر ، به تحقیقات تجربی نیز نیاز داریم.”

منبع تاریخچه:

مواد تهیه شده توسط دانشگاه تورکو. توجه: برای سبک و طول می توان مطالب را ویرایش کرد.

[ad_2]

منبع: hobobat-news.ir