اردک ها ، موش ها ، موش ها ، خوک ها و مرغ ها حساسیت کمتری نسبت به عفونت دارند یا اصلاً ندارند – ScienceDaily


براساس تجزیه و تحلیل ده گونه مختلف توسط محققان مرکز تنظیم ژنومی (CRG) ، بر اساس تجزیه و تحلیل ده گونه مختلف توسط انسان ها ، به دنبال آن دام و به میزان کمتری گربه ها ، سایه ها و سگ ها ، حساس ترین حیوانات به SARS-CoV-2 هستند. دفتر مرکزی آن در بارسلونا است.

یافته های منتشر شده در زیست شناسی محاسباتی PLOS، دریافت که اردک ، موش ، موش ، خوک و مرغ حساسیت کمتری نسبت به انسان در برابر عفونت دارند یا هیچگونه حساسیتی ندارند.

لوئیس سررانو ، استاد تحقیق ICREA ، مدیر CRG و نویسنده ارشد گفت: “دانستن اینکه کدام حیوانات مستعد SARS-CoV-2 هستند ، به ما کمک می کند از ساخت مخازنی برای حیواناتی که بعدا ویروس کرونا ظاهر می شود جلوگیری کنیم.” مطالعه وی افزود: “یافته های ما نشانه هایی از دلیل آلوده شدن راسوها – كه ارتباط نزدیكی با گلدان دارند – به این بیماری آلوده می شوند ، كه احتمالاً به دلیل شرایط زندگی و تماس نزدیك آنها با كارگران انسانی تشدید می شود.”

دکتر سررانو افزود: “اگرچه احتمال حساسیت به عفونت در گربه ها را نیز می یابیم ، اما آنها تحت شرایط مشابه سایر حیوانات با انسان همزیستی ندارند و این ممکن است توضیح دهد که چرا هیچ مورد شناخته شده ای از آلودگی افراد توسط حیوانات خانگی وجود نداشته است.”

در این مقاله ده گونه مورد بررسی قرار گرفته است. پنج گونه – انسان ، گربه ، زبانه ، پره و سگ – موارد آلوده به SARS-CoV-2 را ثبت کرده اند. در پنج گونه دیگر – موش ، موش ، خوک ، مرغ و اردک – هیچ عفونی گزارش نشده است.

محققان از شبیه سازی های رایانه ای برای آزمایش نحوه استفاده ویروس کرونا از پروتئین های خود که از سطح ویروس بیرون آمده و به سلول های حیوانات مختلف نفوذ می کنند ، استفاده کردند. نقطه اصلی ورود به سطح سلول ، گیرنده ACE2 است که از طریق مکانیسم قفل و کلید به پروتئین پرش متصل می شود. انواع مختلفی از ACE2 در جمعیتهای انسانی و در گونه های مختلف وجود دارد.

انواع گیرنده های ACE2 در انسان ، و به دنبال آن گوزن ها ، گربه ها ، سگ ها و پرچ ها ، بالاترین میل اتصال به پروتئین سنبله ویروسی را دارند ، در حالی که موش ، موش ، مرغ و اردک انرژی اتصال کمی دارند.

با این حال ، میل اتصال به خودی خود برای ارزیابی حساسیت سلول به عفونت کافی نیست. محققان همچنین انواع مختلف “شاخص سازگاری کدون” را آزمایش کردند – این تا چه اندازه ویروس کرونا برای کنترل دستگاه سلول پس از ورود آن موثر است. هرچه فرآیند کارآمدتر باشد ، ویروس کرونا می تواند پروتئین های مورد نیاز برای تکثیر را ایجاد کند.

انسان ، مرغ و اردک بالاترین شاخص سازگاری کدونی را دارند ، در حالی که گونه های دیگر سازگاری کمتری دارند.

با توجه به میل ترکیبی و شاخص سازگاری کدون ، محققان نتیجه گرفتند که انسان ها و به دنبال آن سرخک ها ، گربه ها ، ناخنک ها و سگ ها حساس ترین حیوانات به ویروس کرونا هستند.

آنها همچنین دریافتند که انواع مختلف انسانی ACE2 اختلاف پایداری و اتصال به پروتئین پرش را نشان می دهد ، حساسیتی که ممکن است ریشه این باشد که چرا برخی افراد از علائم شدید COVID-19 رنج می برند.

خاویر دلگادو ، محقق CRG و نویسنده اصلی مطالعه ، گفت: “ما جهش هایی را در پروتئین S شناسایی کردیم که ظرفیت SARS-CoV-2 را برای ورود به سلول به شدت کاهش می دهد و از گرفتن میزبان Covid-19 جلوگیری می کند.” “ما اکنون در حال طراحی مینی پروتئین از پروتئین ACE2 انسان هستیم تا ویروس را از ورود به سلولها منحرف کرده و عفونت را مسدود کند. اگر جهش های جدیدی در پروتئین پیک ویروسی رخ دهد ، می توان انواع جدیدی برای جلوگیری از آنها ایجاد کرد.”

درک عفونت SARS-CoV-2 در گونه های مختلف می تواند اقدامات بهداشت عمومی را بهتر آگاه سازد ، به کاهش ارتباط انسان با سایر حیوانات حساس و جلوگیری از طولانی شدن احتمالی همه گیر COVID-19 کمک می کند.


منبع: hobobat-news.ir

دیدگاهتان را بنویسید

Comment
Name*
Mail*
Website*